Un top al celor mai light cărți. Că tot vine vara…

Un top al celor mai light cărți. Că tot vine vara...Sincer să fiu, nu mă dau în vânt după cărțile care se citesc prea ușor. Le prefer pe cele mai greoaie, care să mă facă să-mi pun întrebări și care să mă bântuie mult timp după ce le-am terminat de citit. Dar, câteodată, când sunt prea obosit, mai simt și nevoia de ceva mai “light”. Așa că, uitându-mă prin bibliotecă cu gândul la zilele toride de vară, m-am hotărât să trec în revistă cele mai light cărți pe care le-am citit până acum. Excepție fac, bineînțeles, cele din copilărie.

Mic dejun la Tiffany – Truman Capote

E singurul roman de Truman Capote pe care l-am citit până acum. Și probabil soarele va mai apune de multe ori până mă voi încumeta să-l citesc din nou pe scriitorul american. „Mic dejun la Tiffany” e o carte simplă, ușoară și se poate citi chiar și în timpul dietei. Nu îngrașă deloc.

Trei într-o barcă – Jerome K. Jerome

Am citit “Trei într-o barcă” prin liceu, într-un moment al vieții în care citeam extrem de rar. Țin minte că umorul lui Jerome K. Jerome m-a amuzat extrem de mult. Poate fi o lectură perfectă pentru zilele de vară, pe plajă, în parc etc.

Trei pe două biciclete – Jerome K. Jerome

În „Trei pe două biciclete” întâlnim același stil și aceleași personaje ca-n romanul menționat mai sus, doar că de data aceasta acțiunea nu se petrece pe Tamisa, ci în Germania. Același umor englezesc ce ar face și o piatră să se spargă de râs.

Mândrie și prejudecată – Jane Austen

Nu sunt fan Jane Austen, dar am observat că multe fete se dau de-a dura atunci când aud de „Mândrie și Prejudecată”. La fel, e un roman pe care îl poți citi în vacanță, pe plajă, în timp ce îți imaginezi povești cu lorzi, castele, costume victoriene etc și burtoși la bustul gol se leagănă în soarele tău.

Fiesta – Ernest Hemingway

Nu e chiar light dar e un roman ușor de citit. Recomand totuși să nu citești „Fiesta” în drum spre muncă, fiindcă se bea la greu în cartea asta. Țin minte că după ce am terminat de citit, primul meu gând a fost să-mi cumpăr bere.

Povestea târfelor mele triste – Gabriel Garcia Marquez

„Povestea târfelor mele” triste e o fițuică de o sută și ceva de pagini. Nu m-a încântat deloc și chiar am scris o recenzie la nervi, dar acum, dacă stau bine și mă gândesc, cartea nu e chiar așa de rea. Cel puțin merge de citit vara, pe înserat.

Sau orice roman scris de Haruki Murakami. Și nu sunt chiar puține.

sursa foto

4 Comentarii la “Un top al celor mai light cărți. Că tot vine vara…”
  1. Coffee says:
  2. Aura says:
    • Paul Catalin says:
  3. Nicoleta C says:

Dă-ți și tu cu părerea!

Your email address will not be published. Required fields are marked *