O pedeapsă perfectă pentru pupincuriști

pupincuristCitind „Sorgul Roșu”, de Mo Yan, am dat peste un fragment în care un bărbat și o femeie ajung în fața prefectului cu o găină în brațe, ambii pretinzând că înaripata e a lor. Bărbatul aduce cu el și un vecin pe post de martor, acesta din urmă scornind chiar și o mică poveste pentru a-l impresiona pe prefect.

Prefectul Cao omoară găina, nu înainte însă de a-i întreba pe cei doi ce-și disputau pasărea cu ce au hrănit-o în dimineața respectivă. Bărbatul a răspuns că a dat găinii pleavă amestecată cu tărâțe, în vreme ce femeia a spus că a hrănit-o cu sorg. Cuțitul ce a deschis gușa găinii a făcut lumină în acest caz, demonstrându-se că dreptatea era de partea femeii.

Și aici intervine partea interesantă. Bărbatul care a vrut să-și însușească pe nedrept găina s-a ales cu fundul tăbăcit în urma unei pedepse de o sută de lovituri cu pantoful. Iar martorul mincinos, pupincuristul care a vrut să se dea bine pe lângă vecinul său, a primit o pedeapsă mult mai dulce.

   – Acuma tu! a zis Cao Mengjiu arătând spre martorul mincinos. Ai născocit minuni, ai lins în fund și-ai pupat în cur. Pe lume soiul ăsta de oameni sunt cei mai fără de rușine. Prefectul acestui județ nu vrea să te bată, pentru că ai o carne așa împuțită, că mi-ai murdări talpa pantofului. O să te răsplătesc cu ceva dulce, o să te pun să-l mai lingi pe bogătan încă o dată. Yan, du-te și cumpără un borcan de miere.

[…] Yan s-a întors cu mierea . Cao Mengjiu a arătat spre Wu și a zis:

– Întinde-i-o pe buci!

Yan l-a împuns și l-a răsturnat pe Wu și cu un bețisor de lemn i-a uns peste tot, cu un borcan întreg de miere, fundul umflat. Cao i-a zis apoi martorului mincinos:

– Linge-l! Nu-ți place ție să lingi în fund? Linge-l! (Sorgul Roșu – Mo Yan)

foto

2 Comentarii la “O pedeapsă perfectă pentru pupincuriști”
  1. Ciprian Lospa says:
  2. Lulu says:

Dă-ți și tu cu părerea!

Your email address will not be published. Required fields are marked *