James Joyce s-a plâns într-o scrisoare adresată fiului său că era vânat de paparazzi

Într-o scrisoare publicată acum câteva zile de Biblioteca Națională a Irlandei, celebrul scriitor James Joyce se plânge copiilor săi că era hăituit de presă. Joyce ar fi încercat să se însoare în secret cu Nora Barnacle însă planurile sale au fost dejucate de paparazzi.

Conform publicației britanice The Guardian, scrisoarea a fost scrisă de Joyce pe data de 9 iulie 1931. În patru pagini mari și late James Joyce îi descrie fiului său Giorgio cum reporterii îl însoțeau peste tot și încercau să scoată o declarație oficială.

james joyce scrisoare

Telefonul și soneria au sunat toată ziua. Chiar și la miezul nopții, când ne întorceam de la cină, pe scările casei ne aștepta un reporter, a scris Joyce în scrisoarea publicată de Biblioteca Națională a Irlandei zilele trecute.

Cel care a oferit literaturii romanul “Ulise”, a dorit să nu se facă prea mult tam-tam pe seama nunții sale, Joyce specificând în scrisoarea adresată fiului său că cine crede că nunta sa este o știre senzațională “este cu siguranță un imbecil”.

De menționat că Nora și James au trăit împreună timp de 27 de ani până când să se căsătorească în anul 1931. Poate că și din acest motiv Joyce nu a dorit ca presa să afle despre nunta sa.

În aceeași scrisoare Joyce mai dezvăluie faptul că un jurnalist ar fi încercat să-l mituiască pe Joyce pentru o declarație oficială și chiar să-l șantajeze. Pentru că nu au reușit să scoată însă niciun cuvânt de la Joyce, ziarele au scris imediat după nunta sa că acesta a mai fost căsătorit o dată cu Nora în anul 1904. Bineînțeles că Joyce a negat cu vehemență acest fapt.

 

Dă-ți și tu cu părerea!

Your email address will not be published. Required fields are marked *