Iohannis mai scrie o carte. Wow! Dumnezeu cu mila

Iohannis mai scrie o carte. Wow! Dumnezeu cu milaDomnul Klaus Werner Iohannis, cică președintele României, va mai scrie o carte. Asta după ce cartea sa precedentă, „Pas cu Pas”, lansată în prima zi a campaniei electorale, a înregistrat vânzări de pe 130.000 de exemplare. Până să câștige alegerile prezidențiale, nici dracu’ nu cumpărase cartea sașului. Iar apoi, după ce Monta și-a dat cu stângul în dreptul, să vezi frate buluc la Târgul Gaudeamus din noiembrie 2014! Mii de oameni s-au călcat în picioare să cumpere cartea lu’ Iohannis. În total cam 8.000 de oameni în trei zile. „Pas cu pas” a devenit astfel cea mai vândută carte din istoria târgului.

Mulți dintre prietenii mei și-au procurat cartea lui Iohannis și chiar s-au încumetat să o citească. Eu unul nu înțelegeam de ce. Am răsfoit-o doar, plictisit. O carte tipică de campanie. Nimic extraordinar. O scriitură proastă, dacă e să ne raportăm din punct de vedere literar. Un ton oficial, sobru. Limbaj de lemn. Același Iohannis de la televizor.

De ce s-a vândut așa bine cartea lui Iohannis?

Pentru că în al doilea tur de scrutin s-a întâmplat o minune. Nu a ieșit Ponta. Dar oamenii nu au ieșit la vot să-l voteze pe Iohannis. Nici nu știau cine-i Iohannis. Au pus ștampila pe el doar de draci, să nu pupe Ponta Cotroceniul. Iar a doua zi, ca un om ce se dezmeticește din beție, poporul român tot nu știa cine-i președinte. Cică unul Iohannis. Da’ cine-i ăsta? Primar în Sibiu! Și cum a ajuns președinte? A, stai, că și eu l-am votat!

Mulți oameni care au votat anti Ponta și-au procurat cartea de campanie a lui Iohannis în speranța că astfel probabil vor afla și ei pe cine au pus președinte. Nu s-au lămurit, dar și-au pus speranța că poate de data asta va fi altfel. Ca la bingo. Doar că aici șansele de reușită cred că sunt mai mici ca la bingo.

Klaus Iohannis mai scrie o carte. Este vorba despre Primul Pas – cu relatări din campanie și din primele zile ale mandatului de președinte. Va fi publicată pe 23 mai. Eu, unul, nu sunt încă în stare să înțeleg o chestie. Tipul ăsta e președintele României. Și după cinci luni el scrie o carte. De unde atâta timp liber? Dacă ești președinte n-ai nici măcar timp să respiri, ce să mai zic de scrisul cărților. Ei, dar poate Iohannis a inventat ziua de 50 de ore. Că doar nu degeaba o fi el neamț! Sau saș, mă rog.

Sper ca nici mama lui Iohannis să nu-i cumpere cartea. Nu de alta, dar atunci când merg pe la un târg de carte nu am chef să văd politicieni sau cărți scrise de ei. Sau oameni stând la coadă să le cumpere cartea. Pur și simplu mi se pare o crimă să pui sub același acoperiș un politician român lângă un Dostoievski, Joyce, Tolstoi, Kafka etc.

7 Comentarii la “Iohannis mai scrie o carte. Wow! Dumnezeu cu mila”
  1. Dorina Danila says:
    • Paul Catalin says:
  2. Bookish Style says:
  3. Crisego says:
    • Paul Catalin says:
  4. Cipextern says:
  5. Cipextern says:

Dă-ți și tu cu părerea!

Your email address will not be published. Required fields are marked *