Câteva cugetări despre Oscarurile de anul acesta

Câteva cugetări despre Oscarurile de anul acesta

  1. Spre deosebire de unele producții premiate în anii trecuți, „Birdman” e un film ce își merită pe deplin statueta. Iar acei cinefili autointitulați cărora le curge saliva din gură și care s-au declarat oripilați că un film atât de prost precum cel al lui Innaritu a câștigat Oscarul, pot să stea în continuare în cușca lor. E călduț și bine acolo iar afară e încă iarnă.
  1. Eddie Redmayne a luat Oscarul pentru cel mai bune actor pentru că așa e „politically correct”. Ar fi fost o discriminare incredibilă ca „The Theory of Everything” să nu-și treacă în palmares nicio statuetă importantă. Cred că filmulețul lui James Marsh era programat să câștige trofeul suprem, așa cum a fost și “12 Years a Slave”, însă filmul a ieșit atât de prost încât i-a surprins probabil și pe domnii de la Oscar.
  1. De ceva timp încoace Patricia Arquette o tot ține cu pateticele discursuri feministe. Iar după ce „Boyhood” a fost lansat nu i-a mai tăcut fleanca nicio secundă. Cam atât de mult și-a dorit un Oscar.
  1. J. K. Simmons a făcut un rol incredibil în Whiplash. Nu doar că s-a întrecut pe sine, dar a ridicat incredibil de mult ștacheta pentru un personaj secundar. Băi Di Capră, ai văzut cum a jucat domnul Simmons? Păi de asta nu ai luat niciun Oscar până acum. Așa că șterge-te la gură și lasă-l în pace pe Scorseze sau, mai bine, rămâi pe Titanicul tău muribund.
  1. Marele pierzător este, fără îndoială, „Boyhood”. Ar fi meritat ceva mai multă atenție. Dar nu e problemă, o să fie faimos peste 20-30 de ani.

De restul nu spun nimic că nu am văzut. Sunt curios în special de The Imitation Game și American Sniper.

Dă-ți și tu cu părerea!

Your email address will not be published. Required fields are marked *