Cea mai simplă metodă de a scrie o carte. Sau mai multe

Cea mai simplă metodă de a scrie o carte. Sau mai multeRomânia se află în pragul unei mari revoluții culturale. Literatura română s-a îmbogățit în ultimul an cu opere de o incontestabilă valoare venite din partea unor oameni care și-au descoperit ca prin minune talentul scriitoricesc. Cu scriitori în vogă precum Gheorghe Copos și George Becali, România are toate șansele să câștige cele mai importante premii internaționale pentru literatură.

Copos, Becali, Popescu, Vîntu etc ne-au demonstrat că cea mai simplă metodă de a scrie o carte este pușcăria. Într-un an de stat la răcoare Copos a realizat brusc că trebuie să-și închine viața literaturii. Și au rezultat nu mai puțin de cinci cărți: “Alianțe matrimoniale în politica principilor români din Țara Românească și Moldova în secolele XIV-XVI”, ”Tășnadul medieval”, ”Turismul european durabil”, ”Turismul vector de interculturalitate” sau ”Franciza versus managementul în industria hotelieră”.

O mare revelație a avut și George Becali. Nimeni nu-și imagina ce spirit creator zace în cel care a fost, pe rând, europarlamentar și deputat de București. “Muntele Athos, patria ortodoxismului”, “Becali și Steaua” și “Becali, Parlamentul Europei și Parlamentul României” sunt cărțile pe care acest respectabil om de cultură le-a scris în timpul detenției.

Ia uitați cât de frumos a scris Becali:

Temniţa m-a înălţat şi nu m-a coborât (…). Căci slujeam la doi stăpâni: lui Dumnezeu, prin puţinele mele rugăciuni şi prin participarea la Sfînta Liturghie, şi lui Satan, prin toate ieşirile şi comportamentul meu în viaţa publică, prin injurii şi jigniri.
(…)
A murit Gigi pe care îl cunoştea lumea, pentru a se naşte Gheorghe, omul cel nou, cel în care trăieşte Hristos! (George Becali – Muntele Athos, patria ortodoxismului)

Am încercat să-mi stăpânesc lacrimile dar în fața unor astfel de cugetări profunde nu m-am putut stăpâni și am râs am plâns ca un copil.

Nicolae Steinhardt, săracul, se zvârcolește în mormânt de invidie că el a reușit să scrie doar un amărât de jurnal. Aștept cu interes momentul în care elevilor le va pica Becali la examenul de Bacalaureat.

Cei doi mari scriitori ai României, Becali și Copos, mi-au suscitat interesul și abia aștept să le cumpăr cărțile și să le așez în bilbiotecă, la loc de cinste, printre Dostoievski, Tolstoi, Joyce sau Kant. Mă încearcă totuși un sentiment de regret că Marian Vanghelie nu a scris încă nimic. Aș vrea să citesc măcar câteva almanahe scrise de domnia sa.

sursa foto: fanatik.ro

3 Comentarii la “Cea mai simplă metodă de a scrie o carte. Sau mai multe”
  1. Adriana Popescu says:
    • Paul Catalin says:
  2. Cristiana says:

Dă-ți și tu cu părerea!

Your email address will not be published. Required fields are marked *