Bla bla-uri emfatice de sfârșit/început de an

Bla bla-uri emfatice de sfârșit/început de anZilele acestea rețelele de socializare gem de retrospective și planuri mărețe pentru 2015. De pe 1 ianuarie mă apuc de sală, mă las de fumat, o să citesc cel puțin o carte pe zi, o să fiu mai atent cu cei din jur, nu o să mă mai cert cu soțul/soția din orice nimic, o să câștig mai mulți bani etc.

Nu că aș fi împotriva acestor țeluri, dar o chestie refuză căpățâna mea seacă să înțeleagă: De ce ai nevoie de începutul de an ca să te apuci de diverse lucruri? Ah, se termină anul, faci un bilanț mintal, realizezi că anul ce a trecut a fost – evit să folosesc grotescul cuvânt arhifolosit ce desemnează dejecțiile pe care le elimină corpul omenesc, așa ca e treaba voastră să vă gândiți la un eufemism – dar îți propui, cu o emfază și o însuflețire ce ar băga-n diabet și o bucată de granit, un 2015 magic.

Gata, răul s-a dus, îl călcăm în picioare, ne întoarcem cu fundul la el, s-a dus jalnicul 2014 și vine mărețul 2015. Să ne îmbrățișăm cu toții și să zâmbim amețiți de șampania la 15 lei sub magnificul foc de artificii (foc de artificii care, fie vorba-ntre noi, e mai slab decât cel de anul trecut. “asta e dom’le, nu mai vrea măgarii ăștia să dea bani la populație, trage la ciolanul lor”).

De ce să nu slăbești sau să te lași de fumat de acum? Da, de acum, indiferent că e 13 martie, 26 aprilie sau 31 decembrie. A, păi stai să vezi că nu mai dă lumea like dacă pun un asemenea status pe Facebook pe data de 13 martie.

Cel mai mult mă enervează aplicația aia de pe Facebook cu “Vezi cum a fost anul lui Xulescu” și niște poze cu mufa lui Xulescu. Nu v-a zis nimeni de pe rețeaua de socializare a lui Zuckerberg pentru că acolo toată lumea e drăguță în comentarii , dar v-o transmit eu – Nimănui nu-i pasă de anul tău. Da, probabil că lacrimile îți inundă acum fața inocentă și blestemi autorul acestor rânduri pentru nerușinarea cu care aruncă cu noroi și strică magia acestor momente speciale. Îmi cer scuze pentru neplăcerea creată, întoarce-te la lista cu chestii de făcut în 2015, To Do List – în traducere pentru corporatriști, pentru că 2015 va fi un an cozy & wonderfull & magic.

Dă-ți și tu cu părerea!

Your email address will not be published. Required fields are marked *