Nightcrawler, un film pe care l-am tot evitat

Nightcrawler, un film pe care l-am tot evitatDespre „Nightcrawler” am auzit încă de când apăruse că cică ar fi bun. Nu mai țin minte din ce pricină am evitat să-l vizionez la cinema. Probabil pentru că în percepția mea „Nightcrawler” trecea ca un film tipic hollywoodian, făcut special pentru a atinge cele mai înalte culmi din box office. Așa că abia de curând mi-am belit ochii-n ecranul laptopului pentru a mă dumiri care-i faza cu această producție.

Întregul film se concentrează în jurul lui Louis Bloom (incredibil cât de bine a jucat Jake Gyllenhall – nu înțeleg de ce nu a primit măcar o nominalizare amărâtă la Oscar), un sociopat ce trăiește din furtul capacelor de canal și diverselor obiecte metalice pe care le vinde apoi la fier vechi. Un fel de…, da v-ați prins voi. Într-o seară Louis observă niște jurnaliști ce roiau ca musca-n paharul cu lapte pe lângă un accident. Fascinat de această meserie, Louis își procură o cameră video și o stație de emisie-recepție, propunându-și să vâneze accidente, incendii, dezastre naturale etc, să le filmeze și apoi să vândă înregistrările posturilor tv. La început nu are un succes fenomenal, dar după ce reușește să surprindă cu lux de amănunte sângeroasa scenă a unui accident rutier, Louis se împrietenește cu Nina Romina(Rene Russo) – o băbăciune ce lucrează la televiziunea cu cel mai mic rating din oraș și este astfel primit în branșă.

Atracția principala a filmului regizat de Dan Gilory, care, apropo, e la prima experiență ca regizor, este, fără doar și poate, personajul interpretat de Louis Bloom. Lipsit de scrupule, dar cu o inteligență sclipitoare și un discurs plin de emfază, Louis Bloom reușește în scurt timp să stârnească invidia colegilor de breaslă.

Filmul este pe alocuri șocant și are un mesaj puternic, care te pune ceva pe gânduri. Mie, personal, mi-a adus aminte de experiența de acum câțiva ani pe care am avut-o la un ziar local. Am fost timp de un an de zile reporter pe “Infracțional”. Ceea ce însemna ca mai toată ziua dădeam cu subsemnatul pe la tribunal pentru a asista la procese și a ciupi câte o știre. Iar când se întâmpla câte vreun accident, tot eu eram de serviciu. Așa că filmul a reușit să mă răscolească binișor.

Dacă nu îți displac filmele cu sociopați, de genul “Taxi Driver” sau “Gone Girl”, cu siguranță nu îți vei blestema zilele după ce te vei uita la “Nightcrawler”.

10 Comentarii la “Nightcrawler, un film pe care l-am tot evitat”
 1. Vintura Cristina says:
  • Paul Catalin says:
   • Vintura Cristina says:
    • Paul Catalin says:
     • Vintura Cristina says:
     • Paul Catalin says:
 2. piratulcinefil says:
  • Paul Catalin says:
 3. Albert Manuel says:
  • Paul Catalin says:

Dă-ți și tu cu părerea!

Your email address will not be published. Required fields are marked *